Notarius Publicus Luleå

En offentlig notarius publicus hjälper privatpersoner och företag att bevittna, bestyrka och legalisera handlingar, namnunderskrifter och översättningar samt utfärda apostille. En notarius publicus erhåller sitt förordnande av Länsstyrelsen.

Den som ska skriva under en handling måste personligen besöka vårt kontor. Här visar man giltig ID-handling och vår notarius publicus bevittnar sedan signaturen. Vid bestyrkande av en firmateckning krävs registerutdrag från Bolagsverket som visar vem/vilka som tecknar företaget.

Apostille är ett intyg som utfärdas på handlingar som ska visas upp i ett annat land. Stämpeln visar att handlingen är undantagen från kravet på bestyrkande i andra länder enligt Haagkonventionen (Convention of 5 October 1961 Abolishing the Requirement of Legalisation for Foreign Public Documents).

Notarius publicus gör inte översättningar. Svenska auktoriserade översättare hittar du på www.kammarkollegiet.se.
Notarius publicus i Luleå är advokat Malin Mörsare och advokat Tove Björnström.

Vi tar endast emot ärenden hos notarius publicus via tidsbokning.
Ni når oss antingen via telefon, 0920-180 90, eller per e-mail np@norrlandsadvokaterna.se. Observera att vi endast tar emot ärenden hos notarius publicus på vårt kontor i Luleå.

Våra öppettider är måndag – torsdag kl 08-17, fredagar 08 – 16.

Legalisering 400 SEK, därefter 200 SEK per stämpel
Apostille 500 SEK

OBS! Vi tar endast emot kontant betalning från privatpersoner.

Norrlandsadvokaterna

Vi är en allmänpraktiserande advokatbyrå som vänder sig till såväl privatpersoner som företag. Vår ambition är att ge våra klienter ett personligt engagemang och en god tillgänglighet i rättsliga angelägenheter.

Norrlandsadvokaterna

Välkommen att kontakta något av våra kontor.